Ezogelin Çorbası


Ezogelin çorbası

Bugün size çok lezzetli özellikle Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ezogelin çorbası tarifini paylaşacağız. Şimdiden ellerinize sağlık.


Malzemeler

  • 8-10 su bardağı et suyu veya kemik suyu

  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek

  • Yarım su bardağı pirinç

  • Yarım su bardağı bulgur

  • 1 çorba kaşığı domates salçası

  • 2 baş soğan

  • 2 çorba kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 tutam karabiber

  • Tuz

  • 2 Çorba kaşığı kadar kuru nane

  • İsterseniz: Kırmızı biber yada pul biber katabilirsiniz.

Tarifi

  1. İki baş soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağda kavuralım.

  2. Orta boy ile büyük boy arasında bir tencere tercih edelim.

  3. Tencereye unu ekleyelim ve hafif pembe rengini alana kadar kavuralım.

  4. Domates salçasını da ilave ederek kavurmaya devam edelim.

  5. Et suyunu veya kemik suyunu topaklanmaması için önce azar azar dökerek sürekli karıştıralım. (Et suyumuz yoksa normal su ile de yapabiliriz.) Tamamını döktükten sonra kaynayana kadar karıştıralım.

  6. Kırmızı mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp temizledikten sonra tencereye ekleyelim.

  7. Bari ocağımızın kısık pozisyona alın ve pirinç ile mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.

  8. Ara ara çorbayı karıştıralım. Bol kuru nane serperek karıştıralım. İşte hepsi bu.

Limonumuzu da unutmayalım.

Afiyet olsun.


11 görüntüleme

©2018 by Bari Ankastre ve Ev Aletleri