Fırında Sütlaç


Fırında enfes sütlaç

Sütlaç tatlılar arasında en hafif ve pirinçle en güzel uyum içinde olan tatlılardandır. Yapılışı hem kolay ve lezzetlidir. Fırında hazırlandımı lezzetinden yanından geçilmez. Şeker oranını azaltıp, çoğaltıp damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

  • 2 su bardağı su

  • 1 paket vanilin

Hazırlanışı

  • Geniş bir tencereye soğuk süt ve toz şekeri ekleyin. Bir çırpma teliyle toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra Bari ocağınız büyük gözüne alınız. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.

  • Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, Bari ocağınızda orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.

  • Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.

  • 1-2 dakika kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ilave edin. Aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

  • Yumurta sarısını, buğday nişastası ve su ilavesiyle ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  • Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.

  • Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp hızlıca karıştırın.

  • Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde boşaltın.

  • Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye alın.

  • Daha önceden 200 dereceye ayarladığınız Bari mini fırınınıza sütlaçlarınızı tel ızgara ve orta göze koyun. 12-15 dakika kadar pişirin.

  • Fırından bir yanmaz eldiven yardımıyla çıkardığınız sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun

4 görüntüleme

©2018 by Bari Ankastre ve Ev Aletleri