Sıkça Sorulan Sorular
Asnkastre Fırın
Ankastre fırınımı nasıl temizleyebilirim?
Düzenli temizlik fırınınızın kullanım ömrünü uzatır, beklenmedik sorunlarla karşılaşma ihtimalini düşürür ve performansını korur. Temizliğe başlamadan önce fırınınızı fişten çekmeyi unutmayın.
Ankastre fırınım çalışırken duman çıkarıyor. Sorunumu nasıl çözebilirim.?
Ankastre fırınım yemeklerin her yerini eşit pişirmiyor. Sorunumu nasıl çözebilirim?
İdeal pişirme için fırındaki hava dolaşımının sorunsuz olması son derece önemlidir. Farklı pişirme yöntemleri ya da daha kolay bir temizlik için fırınınızın içinde alüminyum folyo kullanıyor olabilirsiniz. Ancak özellikle fırının en alt rafında kullanılan alüminyum folyo, ısıyı geri yansıtarak fırın içindeki ısı ve hava akışının kontrol edilmesini zorlaştırır. Bu da yemeklerin eşit oranda pişmesine engel olabilir.
Ürün montajından önce dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Seçtiğiniz ankastre ürün ebatlarının mutfak dolaplarınıza ve tezgahınıza uygunluğuna dikkat etmek gerekir. Mutfağınız hazır değilse mutfakçınız ile iletişime geçerek ürünlerin ebatları doğrultusunda ürünlerin gireceği ve montaj edileceği alanları hazırlamasını talep edebilirsiniz. Montaj ekibimiz, ürünlerin gireceği alanları hazır olmayan ürünlerin montajını yapmamaktadırlar. Lütfen montaj için randevu almadan önce bu hazırlıkların yapılmış olmasına dikkat ediniz. Duvar tipi davlumbazlar ve aspiratörler için 12cm'lik akordeon baca borusu temin etmeniz gerekmektedir.
Ankastre ürünlerin mutfağıma uygun olup olmadığını nasıl anlarım?
Her ürünümüzün kullanma kılavuzunda bulunan teknik çizim ve montaj ölçülerini dikkate alarak mutfağınıza uygunluğunu test edebilirsiniz. Ürün ebatları ve gireceği yer ölçüleri teknik çizimlerde belirtilmiştir.
Ürünü ilk çalıştırırken nelere dikkat etmeliyim?
Doğru verimi alabilmeniz için bir kaç deneme yapmalısınız. Eski ürününüzün yıpranma, çalışmayan parçalardan dolayı bir alışkanlık oluşmuştur. Doğru ayarları ancak yeni ürününüz ile farklı yemekler yaparak bulabilirsiniz. Bunun sebebi de parçaların doğru çalışması, izolasyonun yeni olması gibi faktörler etkildir. İlk çalışmada koku oluşması normaldir. Tavsiyemiz ilk kurulum sonrası boş çalıştırılması olacaktır ki cihaz imalatında kalan koruyucu yağların yanmasını sağlayacaktır.
Fırınımı kapattım. Fan çalışmaya devam ediyor.
Fırın sıcaklığı 65 derece altına düşene kadar fırın güvenlik amaçlı gövdesini soğutmaktadır. Sıcaklık 65 derece altına düştüğünde soğutma fanı otomatik olarak kapanmaktadır. Fırın arkasında sıcaklık birikmesi dolayların kaplamasına zarar vermesini engellenmesi için cihaza takılı olan sıcaklığı kontrol eden bir ısı kontrol parçası ile sağlanmaktadır
Elektrik kaçağı varsa ne yapmalıyım?
İl kullanımda kaçak varsa elek tesisatçınız ile görüşünüz. Daha sonra karşılaştığınız bir sorun ise en kısa zamanda yetkili servisimiz ile irtibata geçiniz.
Ankastre fırın, dolap, kabin arasındaki boşluk ne kadar olmalıdır?
Ankastre Ocak
Ocağımın yüzeyini ne ile nasıl temizlemeliyim?
Cam ocaklar için cam yüzey temizleyici, çelik ocaklar için ise kimyasal içermeyen, amonyak içerikli deterjanlar kullanılabilir, çelik ocakların bakımı için ise çelik pastası tercih edilebilir.
■ Ocağınızı temizlerken asit, tiner, benzir ve benzol gibi yanıcımaddeleri kullanmayınız.
■ Ocağınızı temizlerken kesinlikle çizici temizlik maddesi ve malzemesi kullanmayınız.
Ocağınızda asla;
■ Sert ovma süngerleri veya bulaşık telleri,
■ Fırın spreyi veya leke sökücü gibi hiçbir agresif temizleyici kulanmayınız,
■ Keskin veya aşındırıcı temizleme maddeleri kullanmayınız,
■ Parçaları bulaşık makinesinde yıkamayınız, kullanmadan önce yeni süngerinizi iyice yıkayınız.
Ocağımda gaz kesme emniyeti var mı?
Gaz emniyet sistemi ocak yanıyor iken taşma ve rüzgar kaynaklı ocak alevinin sönmesi durumunda gazı kesmektedir. Kontrol için yanmaz gözünün yan kısmını kontrol edin. Eğer porselen beyaz çakmak dışında bakır bir çubuk varsa cihazınız emniyetlidir.
Ocak düğmelerin eridi. Ne yapmalıyım?
Ocak gözlerine uygun tencere ve tava kullanılmalıdır. Kullanılmaması durumunda alev halkası genişleyerek düğmeyi eritebilir. Bu bir kullanım hatasıdır. En yakın servis istasyonumuz ile iletişime geçiniz.
Gazlı ocak bürülörleri ve ızgaraları nasıl temizlemeliyim?
Bulaşık makinesinde yıkamayınız. Izgaraları yerlerinden alıp sünger, bulaşık deterjanı ve sıcak su ile temizleyiniz. Brülör gövde ve kapağını çıkartınız. Sünger, bulaşık deterjanı ve sıcak su ile temizleyiniz. Brülör gövdelerindeki gaz çıkış boşluklarının temiz ve tıkanmamış kalmasına dikkat ediniz. Bujiler, küçük, yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Gazlı brülörler ancak bujiler temizse çalışacaktır. Brülör gövdelerindeki yemek artıkları bulaşık deterjanı ve sıcak su ile nemlendirilmiş bir bez ile temizlenmelidir. Az oranda su kullanılmalıdır.
Cihazın iç kısmına su ulaşmamalıdır. Enjektör deliğinin tıkanmamasına ve temizlerken zarar görmemesine dikkat ediniz. Temizleme işleminden sonra tüm parçaları iyice kurulayınız ve brülör gövdeleri ile kapaklarının düzgün yerleşmelerine dikkat ediniz. Parçaları düzgün yerleştirmediğiniz takdirde brülörlerin yakılması zorlaşacaktır. Izgaraları aldığınız yere yerleştiriniz. Izgaraların temizliği için önerdiğimiz temizleyicileri müşteri hizmetlerimizden veya yetkili servisten temin edebilirsiniz
Çakmaklar sürekli çakıyor. Ne yapmalıyım?
Sıvı taşması anında sıvı ocak yüzeyinden anında temizlenmelidir. Sıvı taşmasının yoğun olması durumunda düğme etrafından ocak içerisinde sıvı kaçabilir switchlere temas etmesi durumunda ocak ateşleme grubu çalışmaz veya sürekli çakar. Sıvı taşması olmamasına özen gösterilmelidir. Cihazın elektrikle bağlantısını kesin, fişi çıkartın. Kuruması için bir ila iki gün bekletin. Eğer sorun devam ederse en yakın servis istasyonumuzla iletişime geçin.
Ocağım ısınırken ya da soğurken çıtırtılar geliyor. Bu normal mi?
Evet. Ocağınızdaki metal parçalar ısınırken ya da soğurken bu gibi sesler çıkarabilir. Metal parçalar ısınırken genleşir ve soğurken ilk boyutlarına geri dönerler. Bu süreçte ocağınızdan çıtırtılar sesler gelmesi normaldir.
Ocaktaki alevler düzensiz ve farklı seviyelerde. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ocağımın ateşleyicisi çalışmıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ocağımın bekleri eridi. Ne yapmalıyım?
Bekleri eriyen gözü kullanmayınız. Bu sorunun sebebi siyah bek şapkasının doğru yerleştirilmemesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle büyük gözde yaşanan bu sorun yanma kalorisi yüksek olduğundan ve bek şapkasının hatalı yerleştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Yeni bek için yetkili servisimiz ile irtibata geçiniz.
Ocağımın camı patladı ne yaplayım?
Ocağınızın gazını önce düğmelerden daha sonra dedantörden kesiniz. En yakın servis istasyonumuz ile iletişime geçiniz.
Cam ocağımın camı patlar mı?
Ocağınızdan kullanılan camların tümü tek hat-tek ürün üretim parkurlarında online denetlenebilen proseslerden geçirilerek üretilmektedir. Ocak camının patlamasının bir kaç sebebi vardır. Dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;
Döküm ızgaralar kirler arınmıyor. Ne yapmalıyım?
Izgara en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir ama ne yazık ki birçok kişinin mutfağında günlük bir pişirme yöntemi olarak kullanılmaz. Bunun nedeni olarak başta sayılabilecek şey ise temizliklerinin zor olmasıdır. Üzerinde pişirilen etlerden akan hayvansal yağlar temizliği daha da zor hale getirir. Ancak birkaç ufak noktaya dikkat ederek ızgaraların temizliğini de kolayca yapabilirsiniz.
Davlumbaz
Davlumbazın verimi düşük. Ne yapmalıyım?
Pişirme işlemine başlamadan önce çalıştırılması 10 dakika önce ve pişirme bittikten sonra yine 10 dakika çalıştırıp kapatılmalıdır. Dokunmatik modellerde 30 dakikaya kadar timer vardır.
Davlumbazımın metal filtresi kirlendi. Ne yapmalıyım?
Kullanım sıklığına ve yemek pişirme alışkanlığınıza bağlı olarak 15 günde bir ılık su ve sıvı sabun ile temizlenmelidir.
Gazlı ocak ile davlumbaz arasındaki boşluk ne kadar olmalıdır?
Gazlı ocakta 65 elektrikli ocakta 55 cm olmalıdır. Eğimli davlumbazlarda farklılık gösterir
Davlumbazımdan koku geliyor. Ne yapmalıyım?
Bacanızın standartlarına uygunluğunu kontrol ediniz. Standart dışı bacalarda çekme sorunu veya kokunun geri tepmesi sonucu ile karşı karşıya olabilirsiniz. Ortak baca kullanılıyor ise tüm dairelerde klape olmalıdır. Klape içeriden dışarı hava çıkışına izin verir dışarıdan gelen havanın içeri geçmesine izin vermez.
Davlumbaz baca ölçüm ne olmalıdır?
Baca boru çapı min 125 mm olmalıdır. Boru uzunluğu maksimum yatayda 3m dikeyde 2m olmalıdır. Daha uzun mesafelerde çıkış borusu min 150mm olmalıdır.
Inox yüzeyli davlubazımın temizliğini nasıl yapmalıyım?
Paslanmaz çelikler inox kolay temizlenirler. Bu nedenle, yemek hizmeti ve gıda imalatı endüstrilerindeki normal malzeme seçimi paslanmaz çelik (inox) tir. Bu malzemenin düzgün, gözeneksiz yüzeyi bakteriler ve diğer mikro organizmaların tutunmasını ve hayatta kalmasını zorlaştırmaktadır. Elbette ki evimizdeki hiçbir malzeme tamamıyla bakım gerektirmeyen türden değildir. Paslanmaz çelik (inox) de bir istisna değildir. Önemli olan paslanmaz çeliğin (inox) doğru yöntemlerle kolayca temizlenerek ışıldayan, parlak yüzeylere sahip olmasıdır.
Aspiratör
Aspiratörümün çekim gücü azaldı. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Aspiratörümün karbon filtresini nasıl ve ne sıklıkla değiştirmeliyim?
Karbon filtreler zamanla doygunluğa ulaşır ve yenisiyle değiştirilmeleri gerekir. Bu süreç yemek yapma alışkanlığınızla alakalıdır. Bu filtreler yıkanarak tekrar kullanılmaz. Aspiratörünüzde karbon filtre bulunuyorsa en az dört ayda bir değiştirmeniz gerekir. Bu süre kullanım sıklığınıza göre kısalabilir.
Aspiratörümün metal filtresini nasıl ve ne sıklıkla temizlemeliyim?
Metal filtrenin iki ayda bir temizlenmesi gerekir. Kullanım sıklığınıza göre bu süre kısabilir. Metal filtrede biriken yağlar katmanlar oluşturarak temizliği zorlaştırabilir. Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Metal filtrenizi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Filtreyi yerine takmadan önce tamamen kuruduğundan emin olun.
Aspiratörümün karbon filtresi mi metal filtresi mi olduğunu nasıl anlarım?
Eğer alırken belirtmediyseniz cihazınız standart olarak metal filtreli gelir. Tüm aspiratör bir metal yağ filtresi bulunur. Bazı cihazlar buna ek olarak bir de karbon filtreye sahiptir. Aspiratörünüzün karbon filtreye sahip olup olmadığını kullanım kılavuzuna bakarak öğrenebilirsiniz. Metal yağ filtrelerin kullanım sıklığına bağlı olarak her iki ayda bir temizlenmesi; karbon filtrelerinse kullanım sıklığına bağlı olarak dört ayda bir değiştirilmesi gerekir.
Aspiratör nasıl temizlenir?
Özellikle sık sık kızartma yapıyorsanız aspiratörünüz kısa sürede yağ ve kir kalıntıları oluşur. Düzenli temizlik cihazınızın daha iyi performans göstermesini ve daha uzun süre sorunsuz çalışmasını sağlar. Temizliği ihmal edilen aspiratör yangın tehlikesi oluşturabilir. Temizliğe başlamadan önce cihazı fişten çekmeyi unutmayın.
Aspiratörünüzün iç ve dış yüzeylerini aşındırıcı olmayan bir deterjan ve yumuşak bir bez ya da süngerle silebilirsiniz. Deterjan kalıntılarını ya da su lekelerini önlemek için yüzeyleri iyice duruladığınızdan ve kuruladığınızdan emin olun. Tüm bu bilgilere ek olarak yetkili servislerden temin edilen yüzey temizleyicileri ile temizleme işlemine ayrıca yardımcı olabilirsiniz.
Aspiratör filtreleri de bakım gerektirir. Tüm modeller metal bir yağ filtresine sahiptir. Bazılarındaysa buna ek olarak bir karbon filtre bulunur. Metal filtre temizlenerek tekrar kullanılabilir. Karbon filtrelerinse yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Filtreler cihazınızın alt yüzeyindeki kapağın arkasındadır. Cihazınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek filtre özelliklerini, konumunu ve nasıl söküldüğünü öğrenebilirsiniz.
Metal filtrenin iki ayda bir temizlenmesi gerekir. Kullanım sıklığınıza göre bu süre kısalabilir. Metal filtrede biriken yağlar katmanlar oluşturarak temizliği zorlaştırabilir. Kirleri yumuşatmak için deterjan ya da yağ sökücü döktüğünüz bir kabı sıcak suyla doldurup filtreyi bir süre içinde bekletebilirsiniz. Sonrasında filtreyi sünger ya da yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz. Metal filtrenizi iki ayda bir temizlemeniz gerekir. Bu filtreyi bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz. Filtreyi yerine takmadan önce tamamen kuruduğundan emin olun.
Karbon filtreler zamanla doygunluğa ulaşır ve yenisiyle değiştirilmeleri gerekir. Bu filtreler yıkanarak tekrar kullanılmaz. Aspiratörünüzde karbon filtre bulunuyorsa en az dört ayda bir değiştirmeniz gerekir. Bu süre kullanım sıklığınıza göre kısalabilir.
Filtreleri çıkardıktan sonra cihazınızın iç kısmını da kontrol etmenizde fayda vardır. Uzun süre temizlenmemiş aspiratör yağ ve kir kalıntıları filtrelerden sızarak havalandırma kısmına doğru ilerleyebilir. Bu kısımda biriken kirleri aşındırıcı olmayan bir deterjan ve bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Filtreyi yerleştirmeden önce iç kısmın ve filtrenin tamamen kuruduğundan emin olun.
Midi Fırın
Fırınım çalışmıyor?
Ürün enerji beslemesini kontrol ediniz. Elektrik şebekenizin 220 volt enerji beslemesinin normal olduğundan emin olunuz. Kullanma talimatında belrtilen husulara özen gösteriniz. Fırının termostatı ayarı yapıldıktan sonra timer süre ayarlanmadan çalışmayacaktır. Sorun devam ederse 02324784949 numaradan merkez servis birimimize ulaşabilirsiniz.
Fırınım iyice pişirmiyor?
Fırında pişirme işlemini yapmadan önce 10 dakika fırını yüksek ısıda çalıştırarak ön ısıtma yapınız. Daha sonra tepsileri yerleştiriniz. Tepsi raf ayarlarını, termostat sıcaklık ve zaman ayarını kullanma kılavuzunda belirtilen sıralamada yapınız. Yemek türlerinde TURBO pişirmeyi, hamur işlerinde statik pişrmeyi tercih ediniz.
Fırın yiyeceklerin altını veya üstünü yakıyor?
Tepsi raf yüksekliğini kontrol ediniz. Termostat ( ısı ) ayarını kontrol ediniz. Eğer ısı ayarı yüksek ise düşürünüz. Zaman ayarını kontrol ediniz. Eğer yüksek bir zamanlama yapılmış ise zaman ayarını düşürünüz.
Fırınım sigorta attırıyor?
Şebeke elektriğinizi ve sigorta panonuzu kontrol ediniz. Sorun devam ederse fırınınızı başka bir odada deneyiniz. Sigortanızı değiştiriniz. Sorun çözülmediği takdirde 02324784949 numaralı merkez servisimizden destek alabilirsiniz.
Yayık Makinası
Yayık makinam yağ çıkarmıyor.
Yayık makinasında öncelikle kullanılması gereken süt değil yoğurttur. Cihazınız yoğurttan yağ çıkartır. Marketlerden alınan yoğurtlar işlemden geçirildiğinden yağ çıkartmaya uygun değildir. Bunun için elde ettiğiniz sütten (hayvansal ve iklimsel koşullara göre verim değişir) yoğurt elde etmeniz gerekmektedir.
Yazın elde ettiğim yağ miktarı düştü.
Kışın elde ettiğiniz yoğurt içerisine ekleyeceğiniz su soğuk olduğndan verim daha fazladır. Elde edilecek yağ miktarını arttırmak için yoğurtun üzerine buzlu su ilave etmeniz faydalı olacaktır.
Su ısıtıcı
Su ısıtıcımı nasıl temizlerim?
Su ısıtıcınızın haznesini suyla çalkalayarak temizleyebilirsiniz. Dış yüzeyleriyse az miktarda bulaşık deterjanı döktüğünüz nemli bir bezle silebilirsiniz. Isıtıcınızın elektronik aksamlarına su gelmemesine özen gösterin. Su ısıtıcınızı, haznesi ve dış yüzeyi kuruduktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.
Su ısıtıcısında kaynattığım su kokuyor ya da tadı kötü. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Su ısıtıcıma su dışında bir sıvı koyabilir miyim?
Su ısıtıcıları sadece su kaynatmak için tasarlanmıştır. Bu sebeple, su ısıtıcınızı başka bir sıvıyı ısıtmak ya da kaynatmak için kullanmamalısınız.
Su ısıtıcım kireçlendi. Kireci nasıl temizleyebilirim?
Su ısıtıcınızda kaynattığınız suya bir yemek kaşığı limon tuzu veya iki fincan sirke ekleyin. Kısa bir süre bekledikten sonra hazneyi boşaltın ve durulayın. Kireçlerin yok olduğunu göreceksiniz.
Su ısıtıcımı ilk defa kullanmadan önce yapmam gereken özel bir şey var mı?
Su ısıtıcınızı ilk defa kullanmadan önce maksimum seviyeye kadar su doldurun ve kaynatın. Kaynar suyu boşalttıktan sonra hazneyi musluk suyuyla çalkalayın. Sonrasında su ısıtıcınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.
Tost makinesi
Tost makinesi nasıl temizlenir?
Tost makinenizden en iyi performansı almak ve kullanım ömrünü uzatmak için makinenizi temiz tutmanız önemlidir. Tost makinenizi temizlerken herhangi bir kaza ihtimaline karşı önce cihazı fişten çekin. Cihaz fişten çekili ve soğuk haldeyken cihazın plakalarını çıkarın. Kirlilik durumuna göre plakaları bulaşık deterjanı ve yumuşak bir bez ya da süngerle temizleyin ve durulayın. Eğer kirler yapışmış ve zorlu bir hal almışsa, plakaları birkaç dakika suda bekletebilirsiniz. Makinenizin dış yüzeylerini az miktarda bulaşık deterjanı ve yumuşak bir bez ya da sünger kullanarak silebilirsiniz. Tost makinenizi tekrar çalıştırmadan önce tüm parçaların kuru ve doğru şekilde yerleştirilmiş olduğundan emin olun.
Tost makinesinde içinde zeytin ya da çeşitli meyveler olan ekmekleri kullanabilir miyim?
Evet. Tost makinenizde zeytinli, meyveli ya da tahıllı ekmekleri kullanabilirsiniz.
Tost makinesinde ne tür ekmekler kullanabilirim?
Tost makinenizde dilim şeklindeki her ekmeği kullanabilirsiniz. Somun ekmekleri dilimleyebilir ya da tost ekmeklerini tercih edebilirsiniz.
Tost makinesinin plakalarına yapışan ekmek kalıntıları nasıl temizlenir?
Plakaları temizlemeden önce kaza ihtimaline karşı cihazın fişini mutlaka çıkarın. Pişirme plakalarına yapışan ekmekleri, tahta ya da silikon bir spatulayla hafifçe kazıyabilirsiniz. Daha zorlu kalıntılar için plakaları yerlerinden çıkarıp birkaç dakika suda bekletebilirsiniz. Sonrasında az miktarda bulaşık deterjanı, yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla plakaları temizleyebilirsiniz. Duruladığınız plakları tekrar yerleştirmeden önce tamamen kuruduklarından emin olun.
Tost makinem ekmek dilimlerinin iki tarafını eşit olarak kızartmıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ekmek dilimleri içindeyken tost makinesinin kapağını sık sık açmamalısınız. Aksi durumda ekmek dilimlerinin altı, üstüne göre daha fazla kızarabilir. Dilimleri makineye konmadan önce yağladıysanız ve iki yüzeyine sürdüğünüz yağın miktarı eşit değilse, bir taraf diğerinden daha fazla kızarabilir. Daha iyi bir sonuç için yağı ekmekleriniz kızardıktan sonra sürebilirsiniz. Eğer bu yöntemler sorununuzu çözmüyorsa, cihazınızla ilgili teknik bir arıza söz konusu olabilir.
Tost makinemi ilk defa kullanmadan önce yapmam gereken özel bir şey var mı?
Tost makineleri ilk kullanımda duman çıkarabilir. Kullanmadan önce pencereleri açmanızı ve bir kez boş çalıştırmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında tost makinenizi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Tost makinamı ızgara yapabilirmiyim?
Makineniz ızgara yapmaya da uygundur. Pişirmeye başlamadan önce yağ tahliye kısmına bir ısıya dayanıklı kap yerleştiriniz. Pişireceğiniz malzemenin sıkcalığını doğru ayarlayınız (örn. et, tavuk, balık). Pişirme işleminiz bittikten sonra cihazınızın ve plakaların soğuduğundan emin olun ve yağlar donmadan temizleyiniz. Yeni kullanım için kokuların ve tatların birbirine karışmaması açısından bu çok önemlidir.
Ütü
Ütüye musluk suyu konur mu?
Ütüm giysilerde sarımtırak bir leke bırakıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Bu sorunun birden çok nedeni olabilir. Kullandığınız suyun sertlik derecesini kontrol edin. Musluk suyunuz çok kireçliyse içme suyuyla karıştırarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Kumaş liflerinin zamanla delikleri tıkaması da bu probleme neden olabilir. Birkaç kullanımda bir ütünüzün tabanını hafif nemli bir bezle silerek deliklerin tıkanmasını önleyebilirsiniz.
Ütü yaparken kıyafetlerimin üzerine su damlamasını nasıl önleyebilirim?
Doğru ütüleme sıcaklığı kaç derecedir?
Giysileriniz için sıcaklık ayarı yaparken, kullanım kılavuzundaki sıcaklık ayar tablosundan faydalanabilirsiniz. Ayrıca ütünüzün ısı düğmesi üzerinde bulunan, kumaş tiplerine göre sıcaklıkları gösteren ayar serigrafisini inceleyerek karar verebilirsiniz.
Ütü tabanının çizilmesini nasıl engelleyebilirim?
Tabanını çiziklerden korumak için ütünüzü giysilerin düğme ya da fermuar gibi sert kısımlarının üzerinden geçirmemeye özen gösterin. Ütü tabanı yanlış temizleme yöntemleri sebebiyle de çizilebilir. Ütü tabanı temizliği sırasında tortu ve kalıntılardan nemli bir bezle ya da aşındırıcı olmayan sıvı temizleyicilerle kurtulabilirsiniz. Sert fırçalar, benzin, solvent ya da benzeri aşındırıcı temizleyiciler ütü tabanında çiziklere ve yıpranmaya neden olabilir.
Ütümün buhar deliklerinin tıkanmasını nasıl önleyebilirim?
Ütü nasıl temizlenir ?
Ütünüzün dışını hafif nemli bir bezle silebilirsiniz. Ütü tabanı temizleme işleminde nemli bezin yetersiz kaldığı durumlarda aşındırıcı olmayan sıvı temizleyiciler kullanabilirsiniz. Benzin, solvent gibi sıvılar ve sert fırçalar ütünüzü yıpratacağı için bu tarz yöntemlerden kaçınmanızı öneririz.
Ütüme su doldurduğumda tabandan sızıntı oluyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ütünüze su doldurduğunuzda tabandan sızıntı yapması, ütünüzün buhar ayarının açık olmasından kaynaklanıyor olabilir. Su haznesini, ütünüz buharsız programdayken doldurursanız sızıntıyı önleyebilirsiniz. Ütünüzü fişe takınız, ikaz lambası sönmeden yatay pozisyona getirmeyiniz. Eğer sorun devam ediyorsa ütünüzde bir hata ya da hasar olabilir. Bu durumda en yakın yetkili servise başvurun.
Ütüm çok az buhar üretiyor ya da hiç buhar üretmiyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Tabandaki bazı deliklerden buhar çıkarken bazılarından neden çıkmıyor?
Ütüm su püskürtmüyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ütüm, ütü masası üzerinde dururken su sızdırıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ütümün buhar deliklerinden beyaz ya da kahverengi tozlar ve parçacıklar dökülüyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Ütümü kapattıktan sonra çıtırtılar gliyor. Bu durum normal mi?
Ütünüz kapalı olsa bile termostat, sıcaklık seviyesi ayarına bağlı olarak devreye girip çıkmaya devam eder. Bu süreçte tıkırtıya benzer seslerin duyulması normaldir.
Ütümü ilk kez kullanmadan önce yapmam gereken özel bir şey var mı?
İlk kullanımda su haznesine iki kez su doldurup tamamen buharlaşmasını bekleyin. Bu işlem üretim atıklarından kurtulmanızı sağlayacaktır. Bu sırada şok buhar düğmesini de sık sık kullanın. İlk kullanımda ütünüzden hafif bir koku ve taban deliklerinden beyaz tortular gelebilir. İki kez yapacağınız buharlaştırma işlemiyle bu koku ve tortuları da ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca su haznesinde su damlacıkları görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur.
Tablet Bilgisayar
Bilgisayar ROM'ları lazım. Nereden indirebilirim?
Cihazınız için en uygun ROM'ların hangisi olduğunu önce belirlemelisiniz. Yanlış yüklenen ROM'lardan dolayı cihazınızın ana kartı yanabilir. Bu konuda sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.